ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт у Тунісі

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт у Тунісі

Укрінформ
Відповідальність за вибух в автобусі в Тунісі, який забрав життя принаймні 12 осіб, взяла на себе "Ісламська держава".

Про це повідомляє «Німецька хвиля».

""Ісламська держава" в середу, 25 листопада, взяла на себе відповідальність за вибух в автобусі в Тунісі, який напередодні забрав життя принаймні 12 осіб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, саме угруповання, визнане терористичним багатьма країнами світу, стверджує, що внаслідок вибуху загинуло 20 осіб.

"Нападник обрав за ціль автобус, що перевозив групу президентської охорони, і підірвав себе в момент посадки у центрі міста. Заява про відповідальність була поширена у середу ісламістами через соціальні мережі. Там опублікували фотографію вірогідного загиблого нападника, вдягненого у біле. Його обличчя закриває шарф, а на тілі закріплений "пояс шахіда" з вибухівкою", - зазначає видання.

Тіло одного із загиблих унаслідок вибуху досі не ідентифікували. У МВС Тунісу не виключають, що це може бути терорист-смертник. Для вчинення нападу, за оцінками співробітників спецслужб, було використано вибухівку, створену на основі 10 кілограмів потужної вибуховонебезпечної хімічної речовини.

Нагадаємо: в Тунісі з початку року було вчинено дві масштабні терористичні атаки, відповідальність за які взяла на себе "Ісламська держава". В обох випадках ціллю нападників були іноземні туристи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-