Штати ввели санкції проти друзів Асада

Штати ввели санкції проти друзів Асада

Укрінформ
Міністерство фінансів США ввело санкції проти окремих громадян та компаній, пов'язаних з фінансуванням режиму Башара аль Асада, в тому числі, які розташовуються в Росії та на Кіпрі. 

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному американським Мінфіном у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У відповідь на продовження насильства з боку режиму Асада проти своїх громадян, Управляння контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США сьогодні встановило чотири особи та шість організацій, які надають підтримку уряду Сирії",- зазначається в повідомленні американського міністерства про накладення санкцій на них.

При цьому уточнюється, що йдеться, в тому числі, про "посередників у процесі закупівлі нафти сирійським режимом у "Ісламської Держави".

Зокрема, під санкції потрапили: 

- представник уряду Сирії Джордж Хасвані (George Haswani);

- сирієць Мудалал Хурі (Mudalal Khuri), який представляє бізнес-інтереси сирійського керівництва в Росії;

- громадянин Росії, колишній президент Калмицької республіки РФ Кірсан Ілюмжинов, який пов'язується з "матеріальною підтримкою" сирійського режиму; 

- кіпріот Нікос Ніколау (Nicos Nicolaou), який допомагав здійснювати фінансові оборудки на доларових, євро- та рублевих рахунках, пов'язаних із фінансовими операціями сирійського режиму.

Крім того, під обмеженнями США опинилися банк "Російський фінансовий альянс" (RFA Bank), компанії Hudsotrade Limited, яка базується в Москві, а також компанії HESCO, Primax Business Consultants Ltd, Ezegoo Investments Ltd, Kremsont Commercial Inc.

Санкції передбачають, що всі активи визначених фізичних та юридичних осіб, які перебувають у Сполучених Штатах або в управлінні американських підданих, заморожуються, а американським представникам забороняється брати участь в угодах з ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-