Теракти у Парижі: казначейство нарахувало 2 мільярди збитків

Теракти у Парижі: казначейство нарахувало 2 мільярди збитків

Укрінформ
Напади терористів на Париж можуть коштувати Франції 2 млрд євро.

Про це йдеться у звіті Генеральної дирекції казначейства міністерства фінансів Франції.

«Напади терористів можуть коштувати Франції 2 млрд євро. Йдеться, зокрема, про дефіцит французької економіки, і в жодному разі не про вартість заходів, які запроваджуються урядом для боротьби з тероризмом та забезпечення безпеки французів», - підкреслюється у документі.

Фахівці генеральної дирекції зробили аналіз на основі даних, зібраних після терактів у Франції в останні 30 років, і вирахували, що втрати становитимуть близько 0,1 відсотка від ВВП.

За прогнозами фахівців, найбільш постраждалими секторами є споживачі, довіра споживачів і туризм. Останній сектор побоюється реального краху. Національна спілка готельєрів, рестораторів, власників кафе та загального харчування (Synhorcat) через кілька днів після терактів відзначили масштабні скасування замовлень серед клієнтів, особливо у сегменті люкс.

Крім того, від нападів дуже постраждали заклади культури, особливо через те, що терористи обрали головною мішенню концертну залу «Батаклан». Продажі квитків на музичні концерти, спектаклі та схожі культурні заходи впали на 80%, зазначають у казначействі.

Уряд Франції намагається контролювати ситуацію та збільшити асигнування на підтримку секторів, у т.ч. за рахунок залучення коштів спеціальних фондів. Зокрема, згадуються інвестиційний банк Bpifrance та фонд SACEM.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-