Польща знову хоче допитати контролерів руху в Смоленську

Польща знову хоче допитати контролерів руху в Смоленську

Укрінформ
Головна військова прокуратура Польщі (NPW) знову надіслала Росії прохання про сприяння у наданні допомоги в оголошенні двом російським контролерам руху у Смоленську рішення про висунення щодо них обвинувачень і необхідності їх допиту в якості підозрюваних.

Відповідне рішення NPW Польщі надіслала російській стороні ще місяць тому, але про нього стало відомо лише зараз, інформує РАР.

“Військова прокуратура вирішила направити черговий запит про міжнародну юридичну допомогу у цій справі з поновленням інформації про вручення двом підозрюваним громадянам Росії повісток з’явитися (до польської прокуратури – ред.) для оголошення їм постанови про обвинувачення і допиту їх в якості підозрюваних”, - повідомив представник NPW Марцін Максіян.

Від додав, що росіян викликано до військової прокуратури у Варшаві на визначений термін в наступному році.

Максіян уточнив, що російська сторона жодним чином поки що не відреагувала на цей запит.

NPW офіційно висунула обвинувачення двом контролерам руху в Смоленську в березні цього року. Першому з них висунуто обвинувачення у доведенні до безпосередньої небезпеки катастрофи у повітряному русі, а іншому пред’явлено обвинувачення у несвідомому доведенні до катастрофи у повітряному русі.

Згідно з кримінальним кодексом Польщі, за доведення до безпосередньої загрози авто-, авіа- чи катастрофи на воді передбачається ув’язнення від шести місяців до восьми років.

Нагадаємо: літак Ту-154М з польською делегацією на чолі з президентом Качинським упав поблизу військового аеродрому у Смоленську 10 квітня 2010 року. Тоді загинули усі 96 осіб, що були на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-