РФ підтвердила падіння Мі-8 і смерть морпіха у Сирії

РФ підтвердила падіння Мі-8 і смерть морпіха у Сирії

Укрінформ
Начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил Росії Сергій Рудський підтверджує загибель у Сирії вертольота Мі-8, який направили на порятунок екіпажу збитого Су-24.

Про це пише «Радіо Свобода».

«Для евакуації російських льотчиків з місця приземлення була проведена пошуково-рятувальна операція із залученням двох вертольотів Мі-8. Під час операції один з вертольотів був обстріляний, зазнав пошкодженнь і здійснив вимушену посадку на нейтральній території. Один морський піхотинець-контрактник загинув», - повідомив Рудський, додавши, що решта групи та екіпаж гвинтокрила були евакуйовані і перебувають на авіаційній базі Хмеймім, а сама операція з пошуку екіпажу підбитого російського бомбардувальника все ще триває.

Також, за його словами, для посилення протиповітряної оборони російської бази крейсер «Москва», оснащений системою ППО «Форт», аналогічною С-300, дислокуватиметься у прибережній частині сирійської провінції Латакія.

Нагадаємо: 24 листопада турецькі військові збили російський літак Су-24, заявивши, що він порушив повітряний простір країни. Турецькі військові кажуть, що літак, перед тим як збити, попередили 10 разів. РФ, у свою чергу, наполягає, що бомбардувальник перебував у небі над сирійською територією у момент збиття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-