Туреччина має право захищати власне небо - Обама

Туреччина має право захищати власне небо - Обама

Укрінформ
Росія й Туреччина мають разом обговорити інцидент зі збитим Су-24 та докласти зусиль для уникнення подальшої ескалації. Водночас, щоб цього не повторювалося в майбутньому, РФ мусить зосередитися на цілях ІДІЛ, а не помірної опозиції поблизу турецького кордону.

Таку оцінку ситуації зі збитим російським бомбардувальником озвучив у вівторок президент США Барак Обама під час спільної прес-конференції з французьким лідером Франсуа Олландом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Передусім, ми продовжуємо отримувати детальну інформацію про те, що сталося, і я очікую, що поспілкуюся безпосередньо з президентом Ердоганом по деяких пунктах впродовж наступних кількох днів", - зауважив глава Білого дому.

Він підкреслив, що Туреччина, як і інші країни, має право захищати власну територію та повітряний простір. "Я думаю, дуже важливим як для російської, так і для турецької сторони буде обговорення (інциденту – ред.) та визначення деталей того, що сталося, а також кроки для запобігання будь-якої ескалації", - сказав американський лідер.

Водночас Обама звернув увагу на "триваючу проблему російських операцій", що проводяться дуже близько до турецького кордону та спрямовані проти помірної опозиції, яку підтримує не тільки Туреччина, але й широке коло країн.

"Якщо Росія спрямовуватиме свої зусилля проти ІДІЛ, можливість для помилок або ескалації певним чином буде менш імовірною", - підкреслив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-