Експерт: Збитий літак - сигнал Путіну про кінець ігор з НАТО

Експерт: Збитий літак - сигнал Путіну про кінець ігор з НАТО

Укрінформ
Після того, як військово-повітряні сили Туреччини збили російський літак, що порушив її повітряний простір, Путін нарешті повинен зрозуміти, що ігри з НАТО можуть скінчитися для нього "пожежею".

Про це йдеться у статті журналіста та експерта з міжнародного тероризму і Близького Сходу Кона Коугліна, опублікованій у британському The Telegraph.

"Якщо і є хтось, кого варто винуватити в збитті російського військового літака на сирійському кордоні, так це Володимира Путіна", - пише Коуглін.

Експерт зазначає, що Захід звик до дедалі агресивнішої позиції Росії щодо Північно-Атлантичного Альянсу, яка почала проявлятися вторгненням у Грузію у 2008 році у відповідь на бажання Тбілісі вступити до НАТО. Наступними кроками, за словами Коугліна, була анексія Криму і дестабілізація сходу України.

Тим часом, зазначає експерт, Росія "підтримувала системну кампанію залякування проти країн Балтії, а її військові кораблі та літаки постійно порушували кордони міжнародного повітряного простору і територіальних вод".

Коуглін зауважив, що Росія звикла нехтувати попередженнями Альянсу про перспективи катастрофічних наслідків її провокаційних польотів в Європейському повітряному просторі і продовжувала свої кампанії попри жорстке засудження з боку НАТО.

Експерт також зазначив, що російські бомбардування сирійських опозиційних груп поблизу турецького кордону призвели до нехтування повітряним простором Туреччини, оскільки мали на меті отримання вдалих позиції для атак по північним районам Сирії.

"Путін повинен був відчути, що цього разу НАТО не жартувало, особливо через глибоке незадоволення Туреччини російською військовою інтервенцією на підтримку давнього ворога Анкари Ассада", - написав аналітик.

На його думку, президент РФ звик, що західні лідери висловлюють погрози, а потім нічого не роблять (як це було під час кримської кризи), що подумав, що і у випадку з Туреччиною може продовжувати випробовувати власну фортуну.

"Можливо тепер Путін нарешті зрозуміє істину старого прислів'я: якщо граєш із вогнем, кінець кінцем спалишся", - резюмував Коуглін.

Нагадаємо, вранці 24 листопада турецькі винищувачі F-16 збили російський військовий літак Су-24 після того, як той порушив повітряний простір Туреччини неподалік від сирійського кордону і проігнорував десять попереджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-