Штати підтвердили: Су-24 проігнорував 10 турецьких попереджень

Штати підтвердили: Су-24 проігнорував 10 турецьких попереджень

Укрінформ
Представник очолюваної США коаліції проти "Ісламської держави" полковник Стів Уоррен підтвердив, що Туреччина 10 разів попередила російський літак, перш ніж збити.

Про це повідомляє Alarabiya.net.

"Ми були в змозі почути все, що відбувається, ці комунікації були на відкритих каналах", - сказав військовий представник США.

Відповідаючи на запитання, чи може він підтвердити повідомлення про 10 попереджень від турецьких пілотів, Уоррен сказав: "Я можу підтвердити, так". Він додав, що не одразу було зрозуміло, на якій саме частині турецько-сирійського кордону пролітав російський літак.

Бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи збили над Туреччиною. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки.

ЗМІ повідомили, що один з пілотів збитого турецькими військовими російського бомбардувальника Су-24 загинув.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-