Власник паризької піцерії продав відео терактів за €50 тисяч - ЗМІ

Власник паризької піцерії продав відео терактів за €50 тисяч - ЗМІ

Укрінформ
Французькі ЗМІ дізналися, що власник піцерії Casa Nostra на вулиці де ля Фонтен о’Руа продав британському виданню The Daily Mail відео нападу на свій ресторан терористів за 50 тис. євро.

Про це повідомив французький телеканал Francetvinfo.

«18 листопада британська газета Daily Mail транслювала відео нападу на піцерію Casa Nostra на вулиці де ля Фонтен о’Руа в 11 районі Парижа, зняте камерами спостереження. Жертвами цього нападу стали п’ять відвідувачів. Це відео було продане за "золотою" ціною - 50 тис. євро», - зазначили у ЗМІ.

Відеокадри про один із терактів в Парижі, поширені британським виданням, стали одними із найбільш вражаючих.

Свідком оборудки став журналіст Джаффар Аїт Аудіа, який розповів у програмі Petit Journal на Canal+, що наступного після нападу дня прийшов у піцерію, щоб підготувати статтю про її власника, і став свідком його переговорів із журналістом The Daily Mail. Хід переговорів знято прихованою камерою. Спочатку власник піцерії передав кадри поліції. Поліція встановила пароль на відео. Власник піцерії почав торгуватися з британським журналістом і пообіцяв знайти хакера, який мав зламати таємний код, щоб отримати усе відео.

«Вартість відео стартувала з 12 тис. євро, згодом сторони домовилися про продаж запису за 50 тис. євро. Після передачі запису жорсткий диск було знищено, щоб забезпечити ексклюзивність зображень», - зазначив Джаффар Аїт Аудіа.

The Daily Mail і власник піцерії відмовилися коментувати деталі домовленостей.

Раніше французьке видання Parisien опублікувало свідчення двох молодих жінок, які перебували на терасі піцерії (їх видно на зйомці). На відео видно, що терорист намагався зробити «контрольний постріл», але не зміг застрелити людей, оскільки у нього закінчилися набої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-