У США не вбачають прямої загрози від ІДІЛ

У США не вбачають прямої загрози від ІДІЛ

Укрінформ
Після терактів у Парижі розвідувальні служби Сполучених Штатів та правоохоронні органи не виявляли конкретних терористичних загроз на свою адресу. Водночас США мають намір активно протидіяти основному на сьогодні осередку тероризму – "Ісламській державі".

Про це зазначив у понеділок державний секретар США Джон Керрі в інтерв'ю програмі Today Show's, перебуваючи з візитом в Абу-Дабі. 

"Я можу запевнити, що ми не маємо конкретного потоку погроз або конкретних доказів (терористичної загрози. – Ред.) для себе, натомість, як ми говорили людям упродовж багатьох років, завжди існують погрози з боку певних сил, окремих вовків-одинаків, когось, хто прослизнув. Це той світ, у якому ми живемо сьогодні, і ми це розуміємо", - зауважив держсекретар США.

Він підкреслив, що з часів трагедії 11 вересня 2001 року багато експертів по всіх Сполучених Штатах постійно стверджували, що повторення терактів ймовірно. При цьому, вони зазначали, що це лише питання часу.

Зараз же, за словами Керрі, кожна служба працює на цьому напрямі – ФБР, Інтерпол, розвідувальне співтовариство. "Вони обмінюються інформацією, наполегливо працюють над цим, і ми вже запобігли виникненню багатьом різним змовам проти Сполучених Штатів", - зауважив держсекретар.

Обговорюючи зусилля міжнародної спільноти проти "Ісламської держави", Керрі наголосив, що ця організація не має шансів на виживання. "Я абсолютно переконаний, що ІДІЛ буде переможений, і буде зроблено більше кроків на цьому напрямі, наголосив держсекретар США, підкресливши, що про це він говоритиме також під час візиту в Абу-Дабі.

"Що нам потрібно зробити, - це не піддаватися страху. Люди не повинні панікувати. Ми маємо стратегію, яка набирає сили з кожним днем, і я не маю сумнівів, що зусиллями всіх країн, які об'єдналися проти ІДІЛ, ця організація буде переможена, і ми збираємося зробити все, що в наших силах, щоб прискорити це", - підсумував глава Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-