Франція посилить бомбардування ІДІЛ - Олланд

Франція посилить бомбардування ІДІЛ - Олланд

Укрінформ
Президент Франсуа Олланд заявив, що Франція «активізує авіаудари» по угрупованню «Ісламська держава» в Сирії.

Про це він заявив у Парижі під час спільної з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном прес-конференції в Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні діяти в Сирії. Франція ухвалила це рішення у вересні, вона звернулася до Великої Британії з пропозицією приєднатися, ми переконані, що ми повинні продовжувати завдавати авіаударів по «Ісламській державі» в Сирії. Ми нарощуватимемо наші удари, обиратимемо такі цілі, знищення яких завдасть найбільшої шкоди цій армії терористів», - сказав він.

Прем'єр-міністр Великої Британії, у свою чергу, висловив слова підтримки Франції. «Я рішуче підтримую рішення президента Олланда завдати ударів по «Ісламській державі» в Сирії. На моє тверде переконання, Велика Британія повинна робити те саме», - сказав він.

Британський прем’єр-міністр прибув у понеділок з одноденним візитом до Франції. Французький та британський лідери разом з мером Парижа вранці поклали квіти біля концертної зали «Батаклан», де загинула найбільша кількість людей під час терактів у столиці 13 листопада.

Нагадаємо, що напередодні ударна група військових кораблів Франції на чолі з флагманом атомним авіаносцем «Шарль де Голль» прибула у Середземне море і розгорнулася у бойовий порядок для нанесення авіаударів у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-