У Росії будівельники «арктичного щита» сидять без грошей та їжі

У Росії будівельники «арктичного щита» сидять без грошей та їжі

Укрінформ
У Росії сотні людей, відправлені будувати військові об'єкти в Арктиці, опинилися без їжі, грошей і можливості виїхати.

Про це пише Новая газета.

Видання нагадує, що для створення так званого «арктичного щита» планується звести 6 військових містечок, 13 аеродромів, наземний авіаційний полігон, 10 технічних позицій для радіолокаційних станцій і пунктів наведення авіації на Новосибірських островах, острові Врангеля і Землі Франца-Йосипа.

«Однак майже на всіх об'єктах робочі зіткнулися з однаковими проблемами. Будівельники арктичних об'єктів скаржаться на невиплату зарплат і голод. За словами родичів цивільних фахівців, найнятих на ці будівництва, люди місяцями не бачили не тільки грошей, а й нормальної їжі», - йдеться в повідомленні.

«Новая» повідомляє, що в деяких випадках будівельники мало не штурмом брали вертольоти. Крім того, на деяких об'єктах сталися зіткнення бригад різних підрядників, найнятих державними підприємствами для арктичного будівництва. Сторони звинувачують один одного у неефективному витрачання мільярдів бюджетних рублів.

Видання зазначає, що скандал з будівництвом в Арктиці може затьмарити сумнозвісну історію будівництва космодрому «Восточный».

фото: Нова газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-