Держдеп не бачить загрози тероризму в сирійських біженцях

Держдеп не бачить загрози тероризму в сирійських біженцях

Укрінформ
Адміністрація США має намір продовжувати програму щодо прийому 10 тисяч біженців із Сирії, оскільки вважає процес їх перевірки надійним для того, щоб виключити можливість проникнення в країну терористів ІДІЛ.

Про це зазначила в четвер у Конгресі помічник державного секретаря США з питань населення, біженців та міграції Енн Річард, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вони становлять не більшу загрозу, ніж біженці з інших країн. Насправді від сирійців відходить менша загроза, оскільки вони залишили свою країну. Вони проголосували ногами", - наголосила представник держдепу.

На аргументи, що "терористичні організації відкрито заявляли про намір використовувати програму для біженців, щоб проникнути в США", Річард наголосила, що має "великі занепокоєння у зв'язку з тероризмом". Саме через це, за її словами, процес перевірки біженців зосереджений на уникненні таких можливостей. У цьому зв'язку вона також зауважила, що американський уряд стежить за біженцями, яким надав притулок упродовж трьох місяців.

"Я думаю, імовірність того, що біженці можуть бути терористами, дуже й дуже мала. Але це не заважає нам зосередити нашу програму на тому, щоб переконатися, що ніхто з можливих терористів не потрапить у країну", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства.

Тим часом, спікер Палати представників Конгресу США Пол Райан у четвер заявив, що законодавці готуються проголосувати проект щодо призупинення програми прийняття біженців із Сирії. Райан повідомив, що обговорив цю ініціативу з лідером більшості Сенату Мітчем Макконнеллом і очікує голосування по законопроекту вже ближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-