Париж вимагатиме посилити паспортний контроль у ЄС

Париж вимагатиме посилити паспортний контроль у ЄС

Укрінформ
Франція має намір домогтися від Євросоюзу посилення правил перевірки паспортів для громадян ЄС на в'їзді і виїзді з Шенгенської зони, аби не допустити проникнення учасників бойових дій у Сирії та прибічників радикального ісламу.

Цю пропозицію у п'ятницю розглянуть учасники міністерської зустрічі країн-членів ЄС, повідомили Укрінформу у дипломатичних колах.

«Питання паспортного контролю буде одним із ключових серед інших, які Франція представить під час надзвичайної зустрічі міністрів внутрішніх Європейського Союзу», - сказав співрозмовник.

За його словами, лідери Євросоюзу ще під час лютневого саміту домовилися про необхідність на регулярній основі перевіряти документи, що посвідчують особу, при перетині європейських кордонів на предмет включення до баз даних злочинних і терористичних угруповань. «Втім, значного прогресу у цьому контексті так і не було досягнуто», - зазначив дипломат, додавши, що саме тому французька сторона закликатиме міністрів переглянути свої позиції та підходи у сфері паспортного контролю.

Крім того, французька сторона вимагатиме від європейських партнерів рішення щодо запровадження спільних баз даних авіапасажирів та запровадження жорсткого контролю за торгівлею і зберіганням вогнепальної зброї. Зокрема, Франція пропонує ЄС створити спеціальну систему маркування та стеження за вогнепальною зброєю, запровадити більш суворий контроль за продажами зброї через інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-