Польща не готова приймати біженців. Та ті й самі не їдуть

Польща не готова приймати біженців. Та ті й самі не їдуть

Укрінформ
Польща не вбачає сьогодні можливостей для виконання вимог Єврокомісії щодо прийняття біженців.

Про це заявив у четвер глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі телеканалу TVN24.

"Мій візит у Fronteх (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів ЄС з офісом у Варшаві. – Ред.) відбувся для того, щоб перевірити, яким чином Польща могла б виконати рішення ЄС. Висновок такий: ймовірно (рішення про прийом біженців. – Ред.), не вдасться виконати", - повідомив Ващиковський.

Зокрема, за його словами, у країні досі немає пунктів прийому біженців (спотів), та навіть якщо їх і створять, не існує європейської процедури ідентифікації біженців чи мігрантів, у багатьох з яких немає з собою документів. "Ми маємо надавати їм імена і прізвища, як пруські офіцери у XVIII столітті євреям, які проживали в Європі? Немає жодних рішень і процедур щодо прийому біженців", - заявив Ващиковський.

Крім того, наголосив він, немає також процедур розрізнення біженців та економічних мігрантів. Та й узагалі, багато біженців не хочуть їхати до Польщі.

"У нас є інформація, що у біженців немає бажання їхати до Польщі. Маємо їх брати силою?" - наголошує глава МЗС.

Нагадаємо, попередній польський уряд Еви Копач погодився на механізм розподілу біженців між країнами ЄС, згідно з яким Польща упродовж двох років має прийняти у себе 7 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-