Держдеп залишає в планах прийняти 10 тис. біженців із Сирії

Держдеп залишає в планах прийняти 10 тис. біженців із Сирії

Укрінформ
Державний департамент США наразі не має намірів змінювати плани щодо прийняття 10 тис. біженців із Сирії попри хвилювання в Конгресі, що це може стати лазівкою для терористів ІДІЛ легально потрапили до Штатів.

Про це зазначив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник держдепу Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Програма для біженців, якою керує Державний департамент, діє впродовж багатьох років при двопартійній підтримці Конгресу. Ми сподіваємось, що ця підтримка продовжуватиметься", - зауважив він.

Водночас Кірбі визнав, що ця федеральна програма "безумовно" залежить від фінансування Конгресу.

Що стосується 10 тис. біженців із Сирії, про допомогу яким заявив у вересні Барак Обама, представник держдепу підкреслив, що фінансування цієї ініціативи вже затверджено.

"Програма фінансуватиметься впродовж фінансового року, який щойно розпочався (з 1 жовтня – ред.), і немає нічого, щоб змінило наші цілі щодо цих 10 тисяч", - наголосив речник держдепу.

Він підкреслив, що ця програма є твердою демонстрацією відданості США в допомозі тим, хто є найбільш уразливим у світі, в тому числі, для того, хто піддається переслідуванню ІДІЛ.

Кірбі також зауважив, що процес перевірки цієї категорії осіб, які прибувають у США, є достатньо ретельним для всіх, не тільки для вихідців із Сирії.

"США вже давно застосували додаткові заходи перевірки для встановлення потенційної загрози", - заявив він.

У цьому зв'язку Кірбі поінформував, що кільком біженцям не було відмовлено у в'їзді до Сполучених Штатів "через наші підозри в можливій причетності до терористичної діяльності". Втім він не уточнив, чи є в цьому переліку сирійці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-