ЗМІ: на борту А321 вибухнула бомба з пластиту

ЗМІ: на борту А321 вибухнула бомба з пластиту

Укрінформ
Бомба, що вибухнула на борту російського аеробуса А321 в небі над Єгиптом, була виготовлена з матеріалів, використовуваних при промисловому виробництві боєприпасів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на обізнане джерело.

"На підставі проведених експертиз фахівці прийшли до висновку, що для здійснення теракту в літаку була застосована вибухова речовина, що використовується в бойових снарядах і бомбах. Ймовірно, це була одна з різновидів пластиту", - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, швидше за все, бомба була приведена в дію за допомогою годинникового механізму.

Джерело зазначило, що організатори теракту знали про традиційні для чартерів затримки часу вильоту, тому, швидше за все, вибухівку на борт пронесли працівники аеропорту Шарм-ель-Шейха після того, як стало відомо точний час відправлення рейсу.

"Розрахунок терористів виявився точним, бомба вибухнула, коли літак набрав висоту", - сказав співрозмовник.

Він зазначив, що версія про теракт "виникла майже відразу".

"Однак вона розглядалась поряд з іншими, оскільки потрібно було отримати стовідсоткове підтвердження початкових припущень фахівців", - сказав джерело.

Airbus А321 авіакомпанії "Когалимавіа" 31 жовтня зазнав катастрофу на Синайському півострові. На борту лайнера, що здійснював 31 жовтня переліт за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, перебували 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, всі вони загинули.

ФСБ визнала, що причиною загибелі російського лайнера A321 став теракт. За словами глави спецслужби Олександра Бортникова, в літаку спрацював вибуховий пристрій потужністю до 1 кілограма в тротиловому еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-