Штати направили авіаносець

Штати направили авіаносець "Гаррі Трумен" для ударів по ІДІЛ

Укрінформ
ВМС США направили додатковий авіаносець з ядерною установкою "Гаррі Трумен" для боротьби з ІД в Сирії, який, приєднавшись до французького авіаносця "Шарль де Голль", завдаватиме удари із Середземного моря.

Про це пише Defense News.

"Авіаносець "Гаррі Трумен" на шляху до приєднання до війни проти угруповання "Ісламська держава" і може здійснити авіаудари із Середземного моря, долучившись до французького авіаносця, демонструючи силу і солідарність", - зазначається в повідомленні.

Не виключається також, що "Гаррі Трумен" буде направлений в Перську затоку, тоді як "Шарль де Голль" буде дислокований у східній частині Середземного моря.

Повідомляється, що дане рішення було прийнято після терактів в Парижі, які забрали життя 132 осіб.

Через два дні після серії терактів у Парижі французькі військові літаки в неділю, 15 листопада, завдали масованих ударів по позиціях бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" в Сирії.

Нагадаємо, упродовж 14 місяців боротьби міжнародної коаліції проти "Ісламської держави" французькі літаки загалом завдали понад 300 повітряних ударів.

У вересні 2014 року Франція приєдналася до США, щоб разом здійснювати повітряні удари по бойовиках угруповання ІДІЛ в Іраку і два удари по Сирії після того, як ісламісти захопили значні території в Іраку і Сирії.

7 листопада бойові літаки ВМС Франції завдали третій повітряний удар по території, розташованій неподалік сирійського населеного пункту Дейр ез-Зор. Внаслідок нальоту було знищено нафтобазу ІД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-