НАТО допоможе Україні позбутися залежності від РФ у сфері оборони

НАТО допоможе Україні позбутися залежності від РФ у сфері оборони

Ексклюзив
Укрінформ
Україна і НАТО опрацьовують дорожню карту щодо поглиблення співробітництва в оборонно-технічній галузі.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі розповів виконувач обов’язків глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

«Керівники спільної робочої групи Україна-НАТО з питань оборонно-технічного співробітництва, яка у нас існує, домовилися розробити детальну, покрокову дорожню карту, яка охоплюватиме багато сфер. Серед них найбільш цікавою є допомога Україні з боку НАТО щодо інтеграції галузі оборонної промисловості до країн Альянсу. Це означає переорієнтацію нашої оборонної промисловості від східного ринку на західний», - розповів дипломат.

Іншим важливим питанням у цій сфері співробітництва, як зазначив Божок, є допомога Україні у позбавленні залежності від Росії.

Він зазначив, що модернізація української військової техніки та озброєння – ще радянських зразків – вже проходить відповідно до стандартів Альянсу.

«Відповідна робота вже розпочата в НАТО. ЇЇ результати будуть представлені на саміті Альянсу у липні 2016 року у Варшаві», - додав виконувач обов’язків глави Місії України при НАТО.

Він уточнив, що зазначена ініціатива реалізовується на виконання спільної декларації між Україною і НАТО щодо поглиблення оборонно-технічного співробітництва, яка була підписана 22 вересня під час візиту генерального секретаря Єнса Столтенберга до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-