В США досі хочуть прийняти 10 тис. біженців, однак далеко не всі

В США досі хочуть прийняти 10 тис. біженців, однак далеко не всі

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не змінили своїх планів щодо прийому щонайменше 10 тисяч біженців із Сирії до квітня 2016 року.

Про це на брифінгу сказав заступник речника Держдепу Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми слідуємо президентському плану щодо прийому щонайменше 10 тис сирійських біженців у США цього фіскального року. На нашу думку, це можна зробити безпечно і одночасно відповідно до американських цінностей, що передбачають допомогу людям, які тікають від насилля», - сказав Тонер.

Водночас він наголосив, що перед потраплянням у США біженці проходитимуть спеціальні перевірки, покликані «гарантувати безпеку американців».

«Ці біженці підпадають під найвищий рівень перевірок серед усіх людей, що в’їжджають до США. Це міжвідомчий процес, до якого залучені різні департаменти та агентства», - зазначив заступник речника Держдепу.

Водночас, як повідомляє Reuters, сім американських губернаторів відмовляються дотримуватися міграційної політики, що проводиться главою Білого дому Бараком Обамою.

Губернатори-республіканці Грег Ебботт (штат Техас), Аса Хатчінсон (Арканзас), Майк Пенс (Індіана), Боббі Джіндал (Луїзіана) і Філ Брайант (Міссісіпі) заявили, що їх штати більше не будуть підтримувати наміри адміністрації президента Обами з прийому 10 тис. сирійських біженців в найближчі роки.

"Техас не може брати участь у програмі, в рамках якої сирійські біженці - кожний з яких може бути причетний до тероризму, - будуть переселені в Техас", - звернувся Ебботт у відкритому листі до президента США в понеділок.

"Ні ви, ні федеральний чиновник не можете гарантувати, що сирійські біженці НЕ БУДУТЬ частиною будь-якої терористичної діяльності", - йдеться в листі.

Крім того, в неділю відмовилися приймати сирійських біженців штати Алабама і Мічиган, відзначає агентство.

Губернатор-республіканець від Мічигану Рик Снайдер охарактеризував свій штат, в якому проживає багато арабо-американського населення, як "гостинний", але заявив, що ризик, пов'язаний з прийомом сирійських біженців, занадто високий.

Губернатори заявили, що вони розпорядилися, щоб державні служби охорони здоров'я та соціальних послуг припинили працювати з сирійськими біженцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-