Донорську конференцію по Сирії у лютому прийматиме Лондон

Донорську конференцію по Сирії у лютому прийматиме Лондон

Укрінформ
Конференція із допомоги постраждалим від конфлікту у Сирії відбудеться у Лондоні на початку лютого 2016 року.

Про це йдеться у спільній заяві Великої Британії, Німеччини, Норвегії, Кувейту і ООН, оприлюдненій на сайті британського уряду у понеділок.

«Настав час діяти. Тому ми разом проведемо конференцію з сирійської гуманітарної кризи в Лондоні на початку лютого 2016-го, продовжуючи попередню конференцію у Кувейті», - повідомляється в анонсі.

Очікується, що під час конференції учасники знайдуть довготермінові рішення у питаннях фінансового забезпечення потреб постраждалих від сирійської кризи на 2016-й і наступні роки, а також розглянуть можливості у забезпеченні робочих місць та освіти для сирійських біженців.

«Ми запросимо лідерів країн, неурядових організацій та громадянського суспільства, щоб порушити (питання – ред.) принципово нових обсягів фінансування для задоволення потреб усіх тих, хто постраждав від кризи у Сирії», - уточнюють організатори.

Конференція донорів Сирії також стане частиною підготовки до більш широкого обговорення можливостей світового співтовариства на Форумі щодо примусового переміщення в умовах затяжних криз в рамках Світового гуманітарного саміту, який відбудеться у Стамбулі у травні наступного року за участю найвищих посадових осіб Великої Британії, ООН та Світового банку.

Зазначається, що поточне фінансування ООН для жертв сирійської кризи у 2015 році навіть не досягло минулорічного рівня, склавши 3,3 млрд дол. на противагу 8,4 млрд дол. у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-