Обама на G20: До коаліції проти ІДІЛ мають долучитися більше країн

Обама на G20: До коаліції проти ІДІЛ мають долучитися більше країн

Укрінформ
Міжнародна коаліція змогла завдати вагомих територіальних втрат ІДІЛ, втім для підтримання цього прогресу до боротьби з ісламістами має долучитися більше країн.

Про це заявив президент США Барак Обама на прес-конференції в Анталії, де проходив саміт "Великої двадцятки", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу нагадати моїм колегам, світовим лідерам, що для підтримання цього прогресу більше націй мають долучитися із необхідними ресурсами", - сказав Обама.

Він наголосив, що завдати військової поразки ІДІЛ в Сирії та Іраку недостатньо. "В Анталії лідери домовилися посилити прикордонний контроль, ділитися більшою кількістю інформації та збільшити зусилля з недопущення потоку іноземних бійців з та в Сирію", - зазначив президент США.

Обама також закликав надати ООН додаткову допомогу для підтримки біженців: "Потреба ООН відносно Сирії задоволена менше ніж на половину, тому я знову закликаю більше народів виділити необхідні ресурси".

Втім, він визнав необхідність проведення безпекових перевірок потенційних біженців. "Наші народи можуть прийняти біженців, що відчайдушно шукають безпеки, та забезпечити власну безпеку. Ми можемо та мусимо зробити і те, і інше", - наголосив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-