Можливості ісламістів досить серйозні – директор ЦРУ

Можливості ісламістів досить серйозні – директор ЦРУ

Укрінформ
Країни Заходу, в тому числі США і Європа, значно посилили роботу спецслужб на антитерористичному напрямі, звертаючи увагу передусім, на ІДІЛ. Тим не менше, існують "пробіли", які треба усувати.

Про це заявив у понеділок під час Форуму глобальної безпеки директор ЦРУ Джон Бреннан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз операції служб безпеки дійсно є дуже потужними", - констатував він.

Так, за словами Бреннана, "багато операцій терористів було викрито перед тим, як вони могли відбутися". При цьому він підкреслив, що Сполучені Штати "дуже тісно співпрацюють зі своїми партнерами".

Водночас, визнав директор ЦРУ, у роботі західних спецслужб зараз існують певні "пробіли", пов'язані з великим навантаженням та нестачею ресурсів: "Багато партнерів у Європі зараз опинилися перед великою кількістю викликів". Зокрема, пояснив він, "багато людей подорожували до Сирії та Іраку й повернулися назад".

У цьому зв'язку Бреннан відзначив збільшення терористичних мереж, які тепер ще мають високі технологічні можливості. Це, за його словами, значно ускладнює роботу спецслужб в плані викриття таких мереж.

Тим не менше, підкреслив директор ЦРУ, атаки в Парижі не стали чимось несподіваним, оскільки подібні загрози з боку "Ісламської держави" лунають постійно. Він підкреслив, що західні спецслужби достатньо серйозно оцінюють можливості ІДІЛ.

"Операції проти "Ісламської держави" в Сирії та Іраку ще потребують певного часу. І це перебуває в полі уваги не тільки Європи, але й Сполучених Штатів, де ми також маємо бути пильними", - зауважив Бреннан.

Фото: POLITICO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-