Ірак попереджав Францію про теракти за день до нападів – ЗМІ

Ірак попереджав Францію про теракти за день до нападів – ЗМІ

Укрінформ
Іракська розвідка попереджала міжнародну коаліцію про можливі напади «Ісламської держави» за день до терактів у Парижі.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на власні джерела.

«Іракська розвідка надіслала інформацію про те, що лідер угрупування Абу Бакр аль-Багдаді наказав атакувати країни коаліції, які борються проти них в Іраку і Сирії, а також Іран та Росію в найближчі дні», - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що Багдад не вказував точної дати, місця та деталей можливих терактів.

Представник французьких сил безпеки заявив агентству, що французька розвідка стикається із такими повідомленнями «постійно і кожного дня». Натомість шість іракських високопосадовців підтвердили АР інформацію про повідомлення, надіслане розвідкою, а четверо з них заявили, що «попереджали окремо Францію про можливі атаки».

Серед іншої інформації повідомляється, що атаки в Парижі планували в де-факто столиці «Ісламської держави» місті Ракка, де нібито тренували терористів із наміром відправити їх у Францію. Загалом до операції залучили 24 особи: 19 терористів і п’ятеро осіб, відповідальних за логістику і планування.

Як повідомляв Укрінформ, терористичне угруповання "Ісламська Держава" (ІДІЛ) у суботу взяла на себе відповідальність за терористичні атаки у Парижі в ніч на 14 листопада.

Основний удар терористи зосередили на півночі Парижа біля стадіону Stade de France та у східних районах міста. Загалом, згідно з попередньою інформацією, загинули 132 особи, сотні зазнали поранень.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-