Франція змінить законодавство заради продовження надзвичайного стану

Франція змінить законодавство заради продовження надзвичайного стану

Укрінформ
Французька влада має намір законодавчо змінити термін дії надзвичайного стану.

Про це у неділю під час зустрічі з парламентаріями в Єлисейському палаці заявив президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня Рада міністрів запропонує законопроект, який передбачатиме поправки до закону 1955 року щодо введення надзвичайного стану, щоб переглянути периметр безпеки і тривалість стану, який зараз обмежується 12 добами без відповідного голосування парламенту», - заявив французький лідер, приймаючи парламентаріїв.

Голова Сенату Франції Жерар Ларше, у свою чергу, заявив, що обидві палати французького парламенту мають намір разом працювати над адаптацією законодавства.

Поправки до французького законодавства у частині запровадження надзвичайного стану дозволять владі ввести «обмеження на переміщення людей» і «розширити спеціальні зони безпеки», у яких регулюватиметься перебування людей.

Нагадаємо, що Франсуа Олланд після серії терактів у Парижі у ніч з п’ятниці на суботу запровадив надзвичайний стан на території материкової Франції та на острові Корсика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-