Через теракти у Франції Канада може змінити своє рішення про припинення бомбардування ІДІЛ

Через теракти у Франції Канада може змінити своє рішення про припинення бомбардування ІДІЛ

Укрінформ
Рішення про вихід Канади із міжнародної коаліції, що здійснює авіанальоти на терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку, може бути переглянуто через теракти у Парижі.

На це під час термінового брифінгу у аеропорту натякнув прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, уряд має відповідальність гарантувати безпеку своїм громадянам, одночасно захищаючи їх права та свободи. Уряд Канади та інших країн шукатиме баланс у цьому», - відповів Трюдо на запитання про вірогідність перегляду рішення щодо виходу із коаліції.

Водночас, він наголосив, що робити будь-які висновки із трагедії поки зарано. «Пройшло ще дуже мало часу, аби намагатися зрозуміти, що відбувається у Франції. Ще рано робити висновки», - зазначив прем’єр-міністр.

Натомість, він не відповів на запитання щодо того, чи є свідчення націленості терористів на Канаду та чи вживаються додаткові заходи безпеки через це.

Як відомо, під час передвиборчої кампанії нинішній прем’єр-міністр Джастін Трюдо пообіцяв припинити участь канадських ВПС у бомбардуваннях у Сирії та Іраку, зосередившись на інших завданнях, зокрема тренуванні місцевих сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-