Обама: теракт у Франції є атакою на все людство

Обама: теракт у Франції є атакою на все людство

Укрінформ
Президент США Барак Обама назвав терористичні атаки в п'ятницю в Парижі спробою нападу на загальнолюдські цінності та заявив, що Сполучені Штати готові надати будь-яку підтримку французькому народові в цій ситуації.

Про це він зазначив у спеціальній заяві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми побачили обурливу спробу тероризувати мирних жителів. Це є нападом не тільки на Париж, не тільки на народ Франції, але це є також атакою на все людство та універсальні цінності, які ми поділяємо", - підкреслив президент США.

Він наголосив, що Штати готові надати будь-яку допомогу, яку уряд і народ Франції потребують у відповідь. "Франція є нашим найдавнішим союзником. Французький народ постійно стояв пліч-о-пліч зі Сполученими Штатами. Ми хочемо чітко заявити, що стоїмо разом з ними в боротьбі проти тероризму та екстремізму", - заявив американський лідер.

Він також підкреслив, що сам Париж являє собою вічні цінності людського прогресу, і ситуація, яка склалася внаслідок терактів, є нестерпною.

"Очевидно, у Сполучених Штатах знають, що це таке. Ми самі пережили схожі ситуації, і щоразу, коли ставалися напади подібного роду, ми завжди могли розраховувати на підтримку французького народу. Вони були колосальним партнером у боротьбі з тероризмом, і ми маємо намір стояти разом з ними в цій ситуації в такий же спосіб", - заявив глава Білого дому.

Американська сторона перебуває в тісному контакті з французькими колегами та вже офіційно запропонувала повну підтримку зі свого боку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-