Франція на місяць зупинила Шенген

Франція на місяць зупинила Шенген

Укрінформ
Французька влада тимчасово ввела прикордонний контроль у зв’язку з проведенням Паризької кліматичної конференції під егідою ООН.

З 13 листопада по 13 грудня цього року Французька Республіка житиме за «зачиненими дверима», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На вказаний період призупиняється дія Шенгенських угод на території держави. По всьому кордоні Франції з її європейськими сусідами з'являться пункти прикордонного контролю, які займатимуться перевіркою документів осіб, які мають намір в'їхати в країну», - роз’яснили в Єлисейському палаці.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казньова, екстрені заходи вводяться лише на період проведення в Парижі Міжнародної конференції під егідою ООН з питань зміни клімату. «Керівництво країни надає величезного значення організації масштабного заходу за участю лідерів безлічі країн, а питання забезпечення їхньої безпеки вимагають введення надзвичайних заходів», - сказав він.

Передбачається, що всі 285 національних прикордонних переходів, включаючи повітряні та морські гавані, що обслуговують внутрішні європейські маршрути, будуть взяті під контроль поліції та митної служби. «Особливу увагу буде приділено північному напрямку - кордону з Бельгією і Люксембургом, а також південно-східній ділянці, що межує з Італією», - йдеться у заяві МВС Франції. Через те, що практично вся інфраструктура прикордонного контролю, особливо на автомобільних дорогах, демонтована, влада має намір використовувати на кордоні мобільні пікети. Крім того, у прикордонних районах також нестимуть службу змішані патрулі правоохоронців та митників.

Для туристів, що подорожують Францією з шенгенською візою, нововведення особливих проблем не створить, крім можливих додаткових перевірок документів, зазначили в МВС країни.

Нагадаємо, що Франція неодноразово застосовувала механізм закриття національного кордону у зв’язку із загрозою національній безпеці. Така міра не суперечить Шенгенським домовленостям. Зокрема, після скоєних у США терактів (2001 р.) та у Лондоні (2005 р.), на час проведення саміту НАТО у Страсбурзі (2009 р.), зустрічей вищого рівня G7 у Довілі (2011 р.) та G20 в Каннах (2011 рік). Міжнародна кліматична конференція COP21 проходитиме з 30 листопада по 11 грудня в Ле Бурже неподалік від Парижа. Для охорони правопорядку під час проведення паризької конференції, де очікують 195 офіційних делегацій, залучені 30 тис. співробітників поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-