США: Асад та ІДІЛ пов'язані між собою

США: Асад та ІДІЛ пов'язані між собою

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі заявив про зв'язок нинішнього глави Сирії Башара Асада й терористичної організації "Ісламська держава Іраку та Леванту".

Це він наголосив під час виступу в Інституті миру (United States Institute of Peace, USIP) в Вашингтоні щодо ситуації в Сирії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Асад та "Ісламська держава" – це дві складові однієї проблеми", - заявив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що нинішній диктаторський режим у Сирії та ІДІЛ "пов'язані між собою бізнесом, продаючи та купуючи нафту".

При цьому Керрі назвав терористичну організацію ІДІЛ "найбільшою екстремістською загрозою для нинішнього покоління у світі та втіленням зла".

Держсекретар США наголосив на важливості досягнення дипломатичного рішення щодо Сирії, яке передбачає, передусім, сталий політичний перехід та завершення володарювання династій Асадів.

Глава американського держдепартаменту також зауважив, що Сполучені Штати ставлять перед собою три основні цілі. Це, передусім, перемога над ІДІЛ, завершення громадянської війни в Сирії та допомога союзникам у регіоні.

При цьому Керрі висловив переконання, що у США та союзників по міжнародній коаліції вистачить засобів для того, щоб покінчити з "Ісламською державою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-