Штайнмайєр визнав: Мінський процес сильно відстає від графіку

Штайнмайєр визнав: Мінський процес сильно відстає від графіку

Укрінформ
Усі учасники переговорів з врегулювання на Донбасі сильно відстали від графіку Мінського процесу, на шляху виконання якого багато бар'єрів. 

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, відкриваючи Берлінський форум із зовнішньої політики у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми можемо бути розчаровані і не задоволені, але де ми були б сьогодні, якби не було Мінського процесу?», - поставив риторичне питання Штайнмайєр. Він також підкреслив, що конфлікт в Україні тягнеться «далеко за межі конфронтації у рамках донбаського регіону».

Штайнмайєр нагадав, як довго багато сторін ведуть дискусії з українського питання. Використовуються дипломатичні засоби, а також механізм санкцій, які, як сподіваються на заході, «принесуть плоди в майбутньому». При цьому шеф німецької дипломатії підкреслив, що «сенс санкції не в тому, щоб поставити на коліна», це один із засобів переговорів.

У конференції беруть участь дипломати, політики, учені, експерти із понад 50 країн. Вони обговорюють ситуацію в Україні, Сирії, стан справ в Азійсько-Тихоокеанському регіоні і на Близькому Сході, проблему біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-