Штати можуть посилити військову присутність в Європі - ЗМІ

Штати можуть посилити військову присутність в Європі - ЗМІ

Укрінформ
Вашингтону слід збільшити військовий контингент у Європі, активно проводити спільні військові навчання зі своїми союзниками, аби протистояти потенційним загрозам російської агресії. 

Такий висновок зробили учасники форуму з питань безпеки, який пройшов у Каліфорнії, повідомляє Wall Street Journal.

"Наше завдання – стримувати подальшу агресію, а не спровокувати її", − цитує видання начальника штабу сухопутних військ США Марка Міллі, який виступив за розміщення додаткових підрозділів в Європі на ротаційній основі.

За його словами, в ЗС США вже відкоригували програми навчань відповідноі до потенційних загроз з боку Росії. Тепер військовослужбовці США зосереджуються на відпрацюванні навичок участі в гібридній війні.

Ідею воєнної розширення присутності в Європі підтримали також глава Пентагону Ештон Картер та командувач об'єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Картер наголосив, що окрім нових програм підготовки, США інвестують у нові види озброєнь, зокрема, лазери, дрони, бойову авіацію нового покоління.

Як відомо, рекомендації щодо посилення військової присутності в Європі будуть розроблені Пентагоном і передані на розгляд в президента Барака Обами. Як очікується, рішення з цього питання може бути прийняте вже протягом найближчих двох місяців.

Нині в Європі на постійній основі розміщуються дві бригади по близько 3,5 тисяч військовослужбовців, також одна бригада на ротаційній основі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-