Франція розбомбила базу

Франція розбомбила базу "ІДІЛ" у Сирії

Укрінформ
Бойові літаки ВМС Франції завдали третій повітряний удар по бойовиках "Ісламської держави".

Внаслідок нальоту у неділю знищено нафтобазу ІД, заявив сьогодні у Дакарі міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Франція напередодні ввечері зробила свою справу в Сирії, завдавши повітряний удар по центру зберігання нафтопродуктів (ІД - ред.), який розташований неподалік від населеного пункту Дейр ез-Зор на кордоні між Іраком і Сирією», - сказав він у кулуарах міжнародного форуму з миру та безпеки в Африці, що проходить у Дакарі.

Це третій удар ВМС Франції з початку вересня. Перші два були спрямовані проти тренувальних таборів бойовиків ІД. За словами французького міністра, ціль обрана не випадково.

«Ми обрали нафтобазу, щоб пальне не було доставлено в інші місця», - сказав Ле Дріан, додавши, що бойовики ІД отримують доходи від незаконного продажу нафтопродуктів. Одночасно французькі винищувачі завдали три повітряних удари по території Іраку, зокрема у районі міста Мосул. «Ми маємо конкретні цілі. Оскільки повітряний простір контролюється американськими ВПС, ми координуємо з ними свої дії», - зауважив Ле Дріан.

Нагадаємо, що минулого четверга президент Франції Франсуа Олланд за результатами засідання Ради оборони країни оголосив про направлення на Близький Схід ударної групи кораблів національних ВМС на чолі з авіаносцем «Шарль де Голь». За його словами, угруповання буде розгорнуто поблизу бойової зони у грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-