Президент Румунії вийшов на площу до протестувальників

Президент Румунії вийшов на площу до протестувальників

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс у неділю, 8 листопада, ввечері вийшов на Університетську площу Бухареста, щоб зустрітися і поспілкуватися з учасниками безстрокових акцій протесту проти влади.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

Президент перебував серед маніфестантів протягом 20 хвилин, проте про що саме говорив глава держави і які проблеми він обговорював з протестувальниками, поки невідомо.

Раніше Клаус Йоханніс пообіцяв, що вийде на площу до протестувальників, щоб поцікавитися у них, що саме він особисто може зробити, як президент країни, для задоволення їх вимог.

Серед головних вимог маніфестантів – викорінення корупції, проведення дострокових парламентських виборів без участі в них представників нинішніх політичних партій, а також створення умов для повернення в країну тих, хто виїхав на заробітки - більше 2,5 мільйонів громадян.

Мітинги протесту в Бухаресті та інших містах Румунії тривають шостий день. Протести спалахнули спонтанно після трагедії в нічному клубі Бухаресті, де в результаті великої пожежі загинуло 45 осіб, ще 107 перебувають у лікарнях столиці.

За словами завідуючого хірургічним відділенням Бухарестської лікарні Швидкої медичної допомоги Іоана Ласкэр, кількість жертв може збільшитися.

За фактом пожежі в нічному клубі генеральна прокуратура Румунії порушила кримінальну справу, а господарі нічного клубу арештовані на 30 днів. Був затриманий і один з керівників Бухарестської мерії Крістіан Пієдоне, який звинувачується в корупції й підробці документів при видачі клубу ліцензії на діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-