Жертв бухарестської пожежі вже 45

Жертв бухарестської пожежі вже 45

Укрінформ
Румунія скористається спеціальним літаком, який нададуть збройні сили НАТО для транспортування постраждалих під час пожежі в нічному клубі Бухареста пацієнтів клініки Великої Британії.

Про це повідомив міністр оборони Румунії Мірча Душе, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Департамент надзвичайних ситуацій зможе скористатися спеціальним літаком НАТО (MEDEVAC) для транспортування до Великої Британії пацієнтів, котрі постраждали в результаті пожежі в нічному клубі «Колектив», повідомив Душе.

Нагадаємо, в ніч з п'ятниці на суботу, 31 жовтня, в одному з нічних клубів Бухареста спалахнула пожежа, в результаті якого загинуло 45 осіб, ще 107 перебувають у лікарнях столиці. За словами завідуючого хірургічним відділенням Бухарестської лікарні швидкої медичної допомоги, Іоана Ласкер, «складність у лікуванні внутрішніх опіків полягає в тому, що більшість постраждалих вдихнули дуже небезпечні для здоров'я хімічні речовини, які виникли від горіння внутрішньої обробки клубу, зробленої з дешевих синтетичних матеріалів».

Напередодні в Бухаресті пацієнтів з тяжкими опіками почали вивозити літаками у різні європейські країни – Голландію, Австрію, Норвегію, Бельгію і Францію. Вже вдалося вивезти 21 пацієнта. Крім цього, для надання екстреної медичної допомоги в столиці Румунії прибула група французьких фахівців.

За цим фактом генеральна прокуратура Румунії порушила кримінальну справу, а господарі нічного клубу заарештовані на 30 днів. Напередодні був затриманий і один з керівників Бухарестської мерії Крістіан Пієдоне, якого звинувачують у корупції й підробці документів при видачі клубу ліцензії на діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-