Бортпровідники Lufthansa оголосили тижневий страйк

Бортпровідники Lufthansa оголосили тижневий страйк

Укрінформ
Найбільший європейський авіаперевізник, німецька компанії Lufthansa в п'ятницю пішла на черговий страйк. Найдовший в історії Lufthansa - до наступної п'ятниці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Страйк розпочнеться з 14.00 6 листопада», - поінформували у профспілці бортпровідників (UFO) і порадили пасажирам «мати на увазі, що їх рейс може випасти з розкладу».

Які саме рейси скасовуються, поки що не повідомляється. Квитки придбані на майбутній тиждень можуть обміняти безкоштовно на інші дати.

Цього разу відмовилися вийти на роботу бортпровідники. На першому етапі протестувати будуть усього 2 аеропорти - Франкфурт і Дюссельдорф. Пізніше до них має намір приєднатися Мюнхен.

У разі досягнення домовленості з концерном члени профспілки, що об'єднує 19 тис. бортпровідників, обіцяють припинити свою акцію достроково.

Це буде перший страйк екіпажів, на відміну від пілотів, які з квітня 2014 року страйкували вже 13 разів. Два роки бортпровідники вели переговори з роботодавцем, але безрезультатно. Триває тарифний спір концерну і з профспілкою пілотів Verdi (33 тисячі осіб), сторони мають зустрітися в черговий раз 10 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-