Берлін дасть ООН на біженців ще 75 мільйонів євро

Берлін дасть ООН на біженців ще 75 мільйонів євро

Укрінформ
Берлін збільшить свій внесок до програми ООН з підтримки біженців ще на 75 млн євро.

Про це повідомив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр за підсумками «круглого столу» з проблеми біженців, який відбувся у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Німеччина збільшить своїй внесок... ще на 75 млн євро для структур ООН у справах біженців і Всесвітньої Продовольчої програми, які дуже недофінансовані", - повідомив міністр, наголосивши, що ця допомога надійде "ще цього року, до зими".

ФРН, прийнявши головування в групі G7 на цей рік, ініціювала проведення на полях Генасамблеї ООН у вересні донорської конференції, завдяки чому вдалося зібрати "1,8 млрд дол., які дійсно допомогли, але їх недостатньо, щоб повністю перезимувати".  

У «круглому столі», організованому в зовнішньополітичному відомстві Німеччини, брали участь верховний комісар ООН з питань біженців Антоніу Гутерріш, спецпредставник Генерального секретаря ООН з питань міграції Пітер Сазерленд, генеральний директор Міжнародної організації з міграції (МОМ) Вільям Свінг і генеральний секретар Міжнародної організації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ельхадж Ас-сі.

У світі сьогодні налічується 60 млн біженців, це найбільша кількість після Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-