Катастрофа А321: посол Єгипту в РФ відкидає теракт

Катастрофа А321: посол Єгипту в РФ відкидає теракт

Укрінформ
Трагедія російського літака на Синаї не може бути результатом теракту.

Про це в інтерв'ю Інтерфаксу заявив посол Єгипту в Росії Мохаммед Ель-Бадрі.

Докладно говорити про причини катастрофи посол відмовився, пославшися на необхідність дочекатися результатів розслідування.

Проте заявив, що впевнений в одному: «військова антитерористична операція на Синаї проходить на невеликій ділянці в південно-східному куті півострова. Він був поза траєкторією польоту літака, який перебував на висоті 11 кілометрів від землі. Це факти».

Також він не погодився з припущенням, що катастрофа А321 могла статися через помсту бойовиків "Ісламської держави" за військове втручання Росії в Сирії.

«Якщо припустити, що це був акт помсти, то це означає, що це була терористична операція. У нас, як я вже сказав, немає жодних доказів щодо того, що це був теракт. Нам треба розмежувати ці два поняття», - сказав посол.

Він заперечує і версію про теракт на борту літака, наполягаючи на тому, що в єгипетських аеропортах дотримуються норми міжнародної безпеки та стандарти її забезпечення. «Доказом є те, що на території краю не було жодної проблеми, жодної аварії повітряного судна», - додав посол.

Нагадаємо, пасажирський літак Airbus A321 російської компанії Metrojet («Когалимавіа») розбився 31 жовтня в Єгипті, коли летів з Шарм-ель-Шейха до Петербурга. Загинули 224 людини.

Фото Інтерфакс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-