Санкції не завадили Путіну очолити рейтинг Forbes

Санкції не завадили Путіну очолити рейтинг Forbes

Укрінформ
Американський журнал Forbes опублікував оновлений рейтинг найбільш впливових лідерів світу, де перше місце третій рік поспіль віддав російському президенту Володимиру Путіну.

Про це йдеться в публікації видання у середу.

"Путін продовжує доводити, що він один із небагатьох, хто має достатній вплив у світі, щоб робити те, що заманеться, і це йому сходить з рук", - йдеться в публікації.

Міжнародні санкції, введені після того, як він захопив Крим та розв'язав чужими руками війну в Україні, підкосили рубль та штовхнули Росію до поглиблення рецесії. Натомість вони не завдали шкоди Путіну, пише журнал.

Так, "у червні його рейтинг досяг рекордно високих 89%, у жовтні він бомбив сили ІДІЛ у Сирії, а потім зустрілися віч-на-віч з президентом Асадом, підкресливши слабкість США й НАТО в регіоні". Крім того, йдеться далі, Путін прагне відновити російський вплив за кордоном.

Другою найпотужнішою людиною у світі названа канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка минулого року посідала п'яту сходинку в рейтингу Forbes.

"Меркель є стрижнем Європейського Союзу, членами якого є 28 країн. Її рішучі дії в питанні сирійських біженців і кредитної кризи в Греції допомогли піднятися їй у списку", - зазначається в публікації.

Президенту США Бараку Обамі визначено третє місце серед найвпливовіших світових лідерів. "Немає сумнівів, що Сполучені Штати залишаються найбільшою економічною, культурною, дипломатичною, технологічною та військовою міццю в світі. Однак, оскільки Обама вступає в останній рік свого президентства, очевидно, його вплив скорочується", - зауважується в повідомленні.

До першої п'ятірки рейтингу Forbes також увійшли Папа Римський Франциск та президент Китаю Сі Цзіньпін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-