Уряд Латвії схвалив план прийому біженців

Уряд Латвії схвалив план прийому біженців

Укрінформ
Уряд Латвії у вівторок схвалив план прийому біженців, розроблений Міністерством внутрішніх справ.

Про це повідомляє Delfi.

«У 2016 і 2017 роках на створення системи прийому біженців буде витрачено 14 994 027 євро, у тому числі з держбюджету - 8 468 521 євро, а з фондів ЄС - 6 525 506 євро», - наголошується в повідомленні.

МВС отримає 9,8 млн євро, у тому числі на відрядження до Греції і Італії для відбору претендентів на отримання статусу біженця і транспортування їх до Латвії, розміщення і охорони тут, а також на інші заходи.

За два роки в центрі розміщення біженців побудують два нові корпуси і перебудують котельню, буде забезпечений усний і письмовий переклад латиською мовою матеріалів справ претендентів на статус біженця, а також оснастять медичний кабінет.

У свою чергу Міністерство добробуту отримає 2,4 млн євро на залучення соціальних працівників та індивідуальних консультантів для кожного біженця або сім'ї біженців, а також на надання підтримки в соціально-економічній інтеграції.

За 1,3 млн євро Міністерство освіти і науки забезпечить навчання як неповнолітніх, так і дорослих біженців латиській мові, навчання дітей біженців в школах і надання соціальної підтримки.

Міністерство культури за 855 тисяч євро підготує програму ввідного курсу і практичного навчання, забезпечить послуги перекладача, підготовку різних фахівців з питань міжкультурного спілкування, координацію суспільних ініціатив з надання підтримки.

Міністерство охорони здоров'я отримає 290,8 тис. євро на забезпечення шукачів притулку невідкладною медичною допомогою. Міністерство юстиції отримає 101, 9 тис. євро на розгляд прохань про надання статусу біженця або альтернативного статусу.

Як повідомлялося, згідно з планом президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера щодо рішення міграційної кризи, Латвія має прийняти 776 біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-