У Бухаресті вимагають відставки відповідальних за пожежу в нічному клубі

У Бухаресті вимагають відставки відповідальних за пожежу в нічному клубі

Укрінформ
Більше ніж 13 тисяч людей вийшли на мітинг в центрі румунської столиці.

Мітингувальники вимагають відставки чиновників, винних в трагедії в нічному клубі Бухареста, де під час пожежі загинули 32 людини, а більше ніж 180 дістали опіки різного ступеня тяжкості, передає власний кореспондент Укрінформу.

Мітингувальники несуть в руках плакати з написами «Вбивці!», «Корупція вбиває», «Солідарність!», вимагаючи відставки високопоставлених чиновників з МВС і мерії Бухареста, що несвоєчасно відреагували на трагедію в нічному клубі.

Наразі учасники мітингу попрямували до будівлі румунського уряду.

Ініціаторами проведення мітингу виступила в соціальних мережах група «Міський опір».

Як раніше повідомляло агентство, головні акціонери клубу «Колектив» Костін Мінку, Алін Анастасеску і Пауль Ганча були затримані на 24 години. Всі вони підозрюються в скоєнні неумисного вбивства і неумисному завданні тяжких тілесних ушкоджень.

Згідно з румунським законодавством, якщо провина підозрюваних буде доведена, їм загрожує тюремне ув’язнення строком до 7 років.

Нагадаємо, внаслідок великої пожежі в одному з нічних клубів Бухареста, який стався в ніч з п'ятниці на суботу, 32 людини загинули, більше ніж 180 поранено (близько 40 осіб від госпіталізації відмовилися).

У зв'язку з трагедією за рішенням уряду Румунії в країні було оголошено триденну жалобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-