На Ємен обрушився рідкісний циклон «Чапала»

На Ємен обрушився рідкісний циклон «Чапала»

Укрінформ
Ємен страждає від руйнівного тропічного циклону «Чапала». 

Про це повідомляє CNN.

«Спустошений багатомісячною війною Ємен страждає від тропічного шторму, який обрушився на країну», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, шторм «Чапала» обрушився на центральну частину узбережжя Йемену у вівторок вранці. Він приніс з собою ураганний вітер, проливні дощі і потужний шторм. Пориви вітру становлять 140 км/год.

Шторм розпочався неподалік від міста Ель-Мукалла, що окупований бойовиками «Аль-Каїди», тому був погано підготовленим до удару стихії.

Метеорологи прогнозують, що повінь може викликати "масові потоки сміття та бруду, а також раптовий паводок".

Точної інформації щодо жертв та постраждалих поки що немає, оскільки їх підрахунок тільки почався.

Циклон, що сформувався в центрі Аравійського моря, вже промайнув над єменським островом Сокотра, де проживають до 65 тисяч осіб. Пошкоджено багато будинків та доріг.

Як повідомляють ЗМІ, «Чапала» буде рухатися до Аденської затоки, вийде на сушу в центрі Ємену у вівторок, а далі - остаточно розсіється всередині країни.

Зазвичай, Ємен отримує близько 100 міліметрів опадів на рік. За прогнозами «Чапала» принесе у два-три рази більше в межах одного дня.

За словами експертів, «Чапала» є найпотужнішою бурею, з якою Ємену довелося зіткнутися за кілька десятиліть. Всесвітня метеорологічна організація ООН описала циклон, як «вкрай важкий».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-