Франція планує нові удари по ІДІЛ в Сирії

Франція планує нові удари по ІДІЛ в Сирії

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв продовжити нанесення повітряних ударів по тренувальним таборам бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава» в Сирії.

Про це він заявив в інтерв'ю радіо Europe 1, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоразу як ми отримуватимемо інформацію про тренувальні табори, де є джихадисти, терористи, які можуть становити загрозу нашій країні, ми наноситимемо удари», - заявив президент Франції.

За його словами, через два дні в Єлисейському палаці відбудеться засідання Ради з питань безпеки та оборони під час якої обговорюватиметься ситуація в Сирії, у т.ч. і питання завдання нових ударів з повітря.

Французький президент також вкотре запевнив, що майбутнє Сирії неможливе за участі в політичному житті диктатора Башара Асада. «Я виключаю можливість участі президента Башара Асада в майбутніх виборах в Сирії», - сказав він, додавши, що в іншому разі «це було б визнанням нашої нездатності найти рішення».

Нагадаємо, що минулого вівторка увечері у Парижі відбулася зустріч представників ЄС, США та регіональних лідерів Близького сходу по Сирії. Французька сторона, що виступила організатором зустрічі, не запросила в Париж представників РФ та Ірану.

За словами міністра закордонних справ Франції Лорана Фабіуса, Франція розглядає врегулювання кризи, базуючись на трьох аспектах. По-перше, на боротьбі з тероризмом, зокрема, з бойовиками «Ісламської держави», до якої запрошує регіональних гравців. По-друге, Франція запропонує до розгляду РБ ООН резолюції про заборону використання так званих «діжкових бомб», щоб уникнути жертв серед цивільного населення. По-третє, політичне рішення врегулювання конфлікту в Сирії за умови відсторонення від влади Башара Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-