Білий дім каже, що військові США допомагатимуть Сирії лише порадами

Білий дім каже, що військові США допомагатимуть Сирії лише порадами

Укрінформ
Відправлені в Сирію американські війська спеціального призначення не будуть приймати участь в рейдах і бойових діях.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву Білого дому.

"Вони не будуть битися разом із силами, які діють на території Сирії", - підкреслив заступник радника національної безпеки Бен Родс в ході саміту з оборони (Defense One Summit).

За словами Родса, дані війська повинні послугувати фактором підвищення боєвої готовності, який дозволить тим, хто знаходиться на передовій у боротьбі з "ІД" "підвищити ефективність своїх зусиль по відновленню контролю над захопленими територіями".

При цьому він припустив, що може виникнути така ситуація, коли американським військовим "доведеться протидіяти ворогові".

В Пентагоні також зазначили, що військові прибудуть до Сирії у найближчі кілька тижнів і залишатимуться там змінами не більше 60 днів.

"Вони базуватимуться в "квазі-штаб-квартирі" сирійських, арабських, курдських і туркменських бійців щоб допомогти з тактикою, оперативним плануванням та логістикою", - йдеться в повідомленні.

Високопоставлений чиновник в уряді США також наголосив, що сили спеціального призначення будуть перебувати "відносно близько до кордону" з Туреччиною, щоб у випадку необхідності їх можна було швидко вивести з країни.

Як повідомлялося, на минулому тижні президент США Барак Обама дозволив відправити до Сирії 50 військовослужбовців спеціального призначення для координації сирійських повстанських рухів і зусиль міжнародної коаліції у боротьбі з "Ісламською державою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-