У Парижі сьогодні відкриється сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО

У Парижі сьогодні відкриється сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО

Укрінформ
Засідання Генеральної конференції, керівного органу ЮНЕСКО, яка об'єднує 195 держав-членів Організації, відкриється 3 листопада у Парижі.

Робота конференції, яка ухвалить основні програми діяльності організації, триватиме до 18 листопада, повідомили власному кореспонденту Укрінформу у прес-службі ЮНЕСКО.

«У ході Генеральної конференції ЮНЕСКО учасники затвердять основні програми діяльності організації на найближчі два роки та узгодять питання щодо її фінансування та управління», - зазначили в прес-службі.

У рамках сесії з нагоди відзначення 70-річчя Організації у паризькій штаб-квартирі ЮНЕСКО 16 і 17 листопада відбудеться Форум лідерів, участь у якому візьме «безпрецедентна кількість глав держав і урядів». Під час першого сесійного засідання з трибуни ЮНЕСКО виступатимуть кронпринц Норвегії Хокон та віце-президент ОАЕ, правитель (емір) емірату Дубай шейх Хамдан ібн Рашид Аль Мактум. З нагоди відзначення 3 листопада міжнародного дня припинення безкарності за злочинини проти журналістів, Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова у рамках Генеральної конференції оприлюднить звіт організації «Глобальні тенденції у свободі висловлювань і розвиток засобів масової інформації».

Близько 70 міністрів освіти обговорюватимуть у рамках роботи ЮНЕСКО нову програму сталого розвитку до 2030 року, затверджену Генеральною Асамблеєю ООН.

У ході сесії Генеральної конференції ЄНЕСКО 195 держав-членів ухвалюватимуть рішення щодо включення в організацію Республіки Косово та острова Монтсеррат у якості члена організації відповідно до рекомендації Виконавчої ради ЮНЕСКО. Крім того у рамках форуму відбудуться численні засідання круглих столів, брифінгів, презентації, нагородження в галузі освіти та науки та інші заходи.

Нагадаємо, що Генеральна конференція ЮНЕСКО визначає основні напрямки діяльності організації. Вона проводиться раз на два роки і приймає програму і бюджет організації на наступний цикл.

Раз на чотири роки Генеральна конференція обирає членів виконавчої ради і призначає генерального директора секретаріату. Генеральна конференція приймає також середньостроковий план на шестирічний період. Керівництво здійснюється президентом конференції, який обирається для кожного скликання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-