Спільні штабні навчання ЛитПолУкрбригу відбудуться у лютому

Спільні штабні навчання ЛитПолУкрбригу відбудуться у лютому

Укрінформ
Штабні навчання заснованої торік спільної бригади озброєних сил України, Литви й Польщі відбудуться у лютому наступного року.

Про це стало відомо під час зустрічі командувачів батальйонами, що входять до складу бригади й штабу ЛитПолУкрБриг у понеділок у Любліні, повідомляє delfi із посиланням на Міністерство оборони Литви.

"У ході перших навчань цього підрозділу, які названі Triple Brave, свої дії відпрацьовуватимуть національні одиниці штабів, зараховані до бригади, удосконалюватиметься планування операцій і ухвалення рішень", - повідомляє delfi.

Також наголошується, що бригаду очолює польський офіцер, його заступником є литовець. Штабом бригади керує українець. За принципом ротації військові чиновники обійматимуть ці посади три роки.

Повідомляється, що Литву на навчаннях представлятиме штаб Драгунського батальйону ім.Великої Княгині Біруте.

Від України до складу бригади входять бійці 80-ї окремої аеромобільної бригади Озброєних сил України.

Нагадаємо: 19 вересня 2014 Міністр оборони України Валерій Гелетей у Варшаві підписав угоду з міністрами оборони Литви та Польщі про створення спільного військового підрозділу ЛитПолУкрбриг, а 24 липня 2015 у Львові глави оборонних відомств трьох країн підписали Технічну угоду щодо аспектів функціонування спільної литовсько-польсько-української військової частини «ЛитПолУкрбрига» та її командування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-