Рішення про членство України в НАТО прийматимуть не США - Держдеп

Рішення про членство України в НАТО прийматимуть не США - Держдеп

Укрінформ
Україна може стати членом НАТО, коли виконає всі необхідні підготовчі кроки, а також коли всі країни-члени Північноатлантичного альянсу підтримають її прагнення.

Таку позицію висловила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні директор Офісу зв'язків із пресою Держдепартаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Члени Альянсу на консенсусній основі запрошують інші країни (до вступу – ред.), коли ті готові зробити свій внесок у безпеку Північноатлантичного простору. Отже, рішення про членство України в НАТО мають приймати як українці, так і країни-члени", - зазначила Трюдо.

Таким чином представник держдепу відповіла на запитання, чи готові США підтримати майбутнє членство України в НАТО, та як і Грузії, про що в понеділок заявив перший заступник глави відомства Тоні Блінкен. Він, зокрема, зазначив, що Штати "підтримують зобов'язання, яке дали в Бухаресті (на саміті НАТО в 2008 році – ред.), що Грузія стане членом НАТО".

У цьому зв'язку Трюдо наголосила, що "Сполучені Штати підтримують політику відкритих дверей НАТО". Вона ще раз підкреслила, що Україна матиме таку перспективу, коли "зробить всі необхідні кроки та буде готова до вступу в Альянс, і це буде підтримано всіма 28 країнами-членами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-