Жертв пожежі у Бухаресті вже 29. Винним «світить» довічне

Жертв пожежі у Бухаресті вже 29. Винним «світить» довічне

Укрінформ
Число жертв великої пожежі, яка сталася в одному з нічних клубів Бухареста в ніч з п'ятниці на суботу, збільшилося до 29. Двоє  постраждалих померли в Бухарестській лікарні швидкої медичної допомоги. 

 Як повідомив директор Управління з надзвичайних ситуацій МВС Румунії Райєд Арафат, у лікарнях знаходяться ще понад 140 постраждалих, а стан 24 з них оцінюється лікарями  як критичний. 

За словами Генерального прокурора Румунії Тіберіу Ніце, за фактом пожежі у нічному клубі Бухаресту почате кримінальне розслідування по статті «Вбивство і нанесення збитку при обтяжливих обставинах».

Нагадаємо, в одному з нічних клубів Бухареста в ніч з п'ятниці сталася велика пожежа, у результаті якої, за останніми даними, загинуло 29 осіб, понад 180 поранені (близько 40 осіб від госпіталізації відмовилися).

Як стало відомо з матеріалів слідства, на випадок надзвичайних обставин  у клубі зберігалися три вогнегасники, а під час пожежі використовувався лише один з них. За даними слідства, клуб не мав  ліцензії  на організацію заходів з використанням піротехніки. Згідно з румунським законодавством,  винні у трагедії можуть отримати довічне ув’язнення.  

Президент Румунії Клаус Йоханніс також заявив під час прес-конференції у Бухаресті, що «за наявними даними, в клубі були виявлені відхилення від загальноприйнятих правил безпеки для таких нічних закладів».

У зв'язку з трагедією за рішенням уряду Румунії  у країні оголошено триденний  траур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-