ЄС офіційно призупинив санкції проти Лукашенка

ЄС офіційно призупинив санкції проти Лукашенка

Укрінформ
ЄС опублікував повний список фізичних та юридичних осіб Білорусі щодо яких були призупинені санкції.

 Документ із роз'ясненнями сьогодні оприлюднений в офіційному журналі ЄС.

Серед осіб, з яких знято заборону на отримання віз для в'їзду до Євросоюзу та розблоковано активи, - президент Олександр Лукашенко, його сини - Віктор та Дмитро, голова ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина, інші високопосадовці: прокурори, міністри, голови відомств, представники спецслужб та керівники підприємств.

 «ЄС продовжуватиме уважно стежити за ситуацією в галузі демократії та прав людини у Білорусі», - вказано у документі. Відповідно до цих спостережень може буде прийнято рішення про відновлення санкцій після 29 лютого 2016 року, коли нинішнє рішення про їхнє призупинення втратить свою дію.

У списку юридичних осіб, з яких зняли санкції, у документі вказані «Белтехекспорт», «Белтех Холдінг», «СПЕЦПРИЛАДСЕРВІС», «ТРАЙПЛ», «Березовський КСІ», «КварКрейдаПром», «Простор-Трейд», «Аква-Трайпл», «Раковський Бровар», «Динамо-Мінськ».

Водночас підкреслюється, що рішення не стосується скасування ембарго на експорт зброї до Білорусі.

Слід відзначити, що ЄС не призупинив санкції відносно Віктора Шеймана, Юрія Сивакова, Володимира Наумова та Дмітрія Павличенка, яких Євросоюз вважає причетними до гучних зникнень 1999-2000 років. Вони в «чорному» списку ще з 2004 року.

Нагадаємо, вчора Євросоюз продовжив на чотири місяці режим санкцій проти Білорусі, але формально: рішенням Ради міністрів країн ЄС дію «чорного списку» на той самий термін призупинили стосовно 170 білоруських посадовців низки компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-