Литва та Чехія планують відправку військових до Словенії

Литва та Чехія планують відправку військових до Словенії

Укрінформ
Литовська поліція направляє до Словенії 20 співробітників своїх мобільних підрозділів для допомоги в забезпеченні безпеки на кордоні. Чехія також заявила про готовність надати аналогічну допомогу.

Про це повідомили в департаменті поліції, передає Delfi.

«Головними завданнями цих поліцейських буде спільне патрулювання з національними поліцейськими, допомога при наплив мігрантів, патрулювання біля зовнішнього кордону Євросоюзу (ЄС), запобігання кримінальних злочинів та інших правопорушень», - йдеться в заяві департаменту поліції.

Рішення про направлення литовських поліцейських було прийнято на підставі прохання МВС Словенії. Зараз з колегами зі Словенії узгоджуються остаточні деталі відрядження.

Про готовність відправити своїх військових на допомогу Словенії повідомила Чехія.

«Чеська Республіка могла б у зв'язку з міграційною кризою відправити до Словенії кілька десятків військовослужбовців з військовою технікою», - повідомив журналістам начальник Генерального штабу чеської армії Йозеф Бечварж. Відповідний проект у понеділок обговорить чеський уряд.

У Словенії може бути відправлено близько 50 військовослужбовців, які в разі необхідності зможуть допомогти словенцям розмістити біженців в наметах і надати їм медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-