Палата представників США обрала нового спікера

Палата представників США обрала нового спікера

Укрінформ
Представник Республіканської партії Пол Райан став новим спікером нижньої палати американського Конгресу – Палати представників США.

Він змінив на цьому посту Джона Бейнера, який систематично виступав з жорсткою критикою діяльності адміністрації Обами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

За кандидатуру Райана проголосували 236 конгресменів зі 247 від республіканської більшості. Інші внутріпартійні кандидати на цю посаду - Денієл Уебстер та Колін Пауелл отримали мінімальну кількість (дев'ять та один голос відповідно).

Водночас, кандидат від демократичної меншості Ненсі Пелоссі заручилася підтримкою 184 членів палати.

Посада спікера Палати представників вважається однією з найбільш впливових у американській політиці – третьою за рангом після глави Білого дому, а також віце-президента США, який номінально є ще спікером американського Сенату.

45-річний Райан стане наймолодшим спікером нижньої палати американського Конгресу за останні 150 років.

Раніше він виступав на захист ідей Республіканської партії щодо скорочення урядових витрат та скорочення дефіциту державного бюджету. У 2012 році політик виступив у президентській кампанії республіканця Мітта Ромні в якості віце-президента країни в разі перемоги на виборах.

Фото: crooksandliars.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-